top of page
Search

Kjøring på E18 - Tips og triks

Kjøring på E18 - Tips og triks for sikker og effektiv kjøring

E18 er en viktig hovedvei som går gjennom mange av Norges viktigste byer og regioner, og det er viktig å være godt forberedt når man skal kjøre på denne veien. Her er noen tips og triks for å gjøre kjøringen så sikker og effektiv som mulig:
  1. Hold god avstand til forankjørende kjøretøy: På E18 kan det være mye trafikk, og det er viktig å holde god avstand til forankjørende kjøretøy for å unngå kollisjoner. Dette er viktig fordi det gir deg mer tid til å reagere dersom forankjørende bil plutselig bremser eller stopper. Generelt anbefaler man å ha en avstand på minst 3 sekunder mellom deg og forankjørende kjøretøy, kanskje mer, spesielt i dårlig vær eller i rushtrafikken.

  2. Følg hastighetsbegrensningene: På E18 kan hastighetsbegrensningene variere, og det er viktig å følge de aktuelle hastighetsbegrensningene for å unngå straff og å øke sikkerheten. Ikke bare kan du bli straffet for å kjøre for fort, men det kan også øke risikoen for ulykker. Det er viktig å se etter skilting og å justere hastigheten din når du nærmer deg endringer i hastighetsbegrensningen.

  3. Vær obs på trafikken rundt deg: På E18 kan det være mye trafikk, og det er viktig å være obs på trafikken rundt deg for å unngå ulykker. Dette betyr å være klar over både biler, lastebiler og motorsyklister i nærheten. Du bør alltid være forberedt på at andre kjøretøy kan endre retning eller hastighet, spesielt i rushtids- eller bytrafikk. Det er også viktig å være obs på trafikken bak deg ved å bruke speilet ditt regelmessig.

  4. Vær klar over været: Været kan ha stor innvirkning på kjøring på E18. Dersom været er dårlig, for eksempel hvis det regner eller snør, er det viktig å kjøre forsiktig og å justere kjørestilen deretter. Dette kan innebære å øke avstanden til forankjørende kjøretøy, redusere hastigheten og å være ekstra obs på glatte veibaner. Sjekk at dekkene du har montert har rett mønsterdybde og om det er vinterdekk om det er i vintersesongen.

  5. Bryt reise-monotoni: En lang tur på E18 kan være monotont


Å planlegge noen stopp på veien kan hjelpe å bryte opp monotoni og gi deg mulighet å ta pauser, strekke på beina og reduserer risiko for ulykker pga trøtthet.

Ved å følge disse tipsene og triksene, kan du gjøre kjøringen på E18 så sikker og effektiv som mulig. Det viktigste er alltid å være oppmerksom og å tilpasse kjøringen til forholdene på veien.

78 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page